Het afscheid van de warmere dagen is zwaar. Het is een bitterzoete tijd van het jaar.

Maar de seizoenswisseling geeft ook aan dat er een paar maanden van gezelligheid en comfort in het verschiet liggen, en je kunt je erop verheugen om je garderobe aan te passen voor deze gezelligheid. Want laten we eerlijk zijn, winterkleding vergt een minuut of twee extra om de gepolijste “toffe look” vibe te bereiken.

Als je een extra steuntje in de rug nodig hebt, hebben wij het moeilijke werk voor je gedaan en een lijst samengesteld van de hotste trends die we dit seizoen gaan dragen om warm te blijven en er goed uit te zien.

Bruintinten

Het valt niet te ontkennen dat de kleur van het seizoen bruin is – donkerbruin, lichtbruin, het draait allemaal om de neutrale tinten! Als je rustig aan de trend wilt meedoen, kies dan voor een leuke bruine trui of schoudertas. Maar als je er helemaal klaar voor bent, raden we je aan een outfit samen te stellen die volledig uit neutrale tinten bestaat – het ziet er zo moeiteloos en chic uit.

Pofmouwen

Pofmouwen waren al eerder populair (zowel in de zomer als in de winter), maar dankzij tv-shows als Bridgerton zijn ze nog steeds in.

Je hebt de mogelijkheid om te spelen met verschillende stoffen, texturen en kleuren, en ze zien er superflatterend uit voor alle lichaamsvormen en -maten.

Grove laarzen

Grove laarzen zijn terug en beter dan ooit – ze zijn te zien aan de voeten van al je favoriete influencers en bloggers. Ze kunnen voor sommigen een beetje intimiderend lijken, maar ze zijn in ieder geval comfortabel. Als je graag wilt investeren in een paar dat je jarenlang zult houden, kun je niet de fout ingaan met een klassiek paar Dr Martens.

Leer is dit seizoen overal – en dan hebben we het niet alleen over de klassieke bikerjacks en laarzen. Dit seizoen zijn we dol op leren jassen, blazers, broeken, rokken en meer.

Dit is het moment om echt met de stof te spelen en te experimenteren met verschillende kleuren en afwerkingen. Ook leren jassen dames zijn ideaal om mee te combineren. 

Blazers

Blazers zijn deze winter niet weg te denken uit je werkgarderobe. Je kunt er elke outfit gemakkelijk mee opfleuren en je ziet er supermodieus en on-trend uit.

Natuurlijk hoef je niet gek te doen met een gewaagde roze kleur. Maak je keuze uit verschillende patronen en meer neutrale en draagbare tinten.

Trui Vesten

Een van de nieuwste wintermodetrends die we heel graag willen proberen, is het truienvest.

We weten allemaal dat wintermode draait: om laagjes – en dit is een van de beste laagjes om in te investeren. Draag er een fris wit overhemd onder en doe er een jas over voor de frissere dagen.

Korsetten

Een andere modetrend die dankzij Bridgerton tot bloei is gekomen, zijn de korsetten.

Nu denk je misschien – hoe kan ik zoiets in de winter dragen? Net als truien zijn korsetten een geweldig laagjes kledingstuk en laten ze het lijken alsof je echt geprobeerd hebt om een outfit samen te stellen. Bovendien zien ze er supersexy uit en zijn ze flatterend voor alle lichaamsvormen.

Pin It on Pinterest