Iedereen die ooit de iconische jaren ’60 film Gentlemen Prefer Blondes met Marylin Monroe en Jane Russell heeft gezien, kent waarschijnlijk op zijn minst een paar woorden van het liedje “Diamonds Are a Girl’s Best Friend”.  Juwelen, tenslotte, zijn tijdloos. Ze kunnen de juwelentrends van het moment volgen of worden doorgegeven aan volgende generaties. En of je smaak nu traditioneel of trendy is, de lente/zomer sieraden trends van 2021 zullen zeker de BFF status in je leven krijgen. Blijf lezen om uit te vinden welke trends je zult willen dragen kom de lente, maar zijn nu al beschikbaar om te winkelen.

Grove kettingen

Statement juwelen zijn natuurlijk geen nieuwe trend. Grove kettingen domineerden de catwalks van modejaar 2020, en super grote ringen waren vorig voorjaar helemaal in. Maar in het voorjaar van 2021 zul je zien dat hardware, kettingen en hoepels nog verder evolueren, en het oversized rijk betreden. Van Victoria Beckham tot Hérmes, de catwalks waren gevuld met zware metalen juwelen die deden denken aan hardware, wat bewijst dat volgend jaar, groter misschien beter is (als je oorlellen het aankunnen).

Parels

Als het vooruitzicht van het stapelen op statement sieraden je aanspreekt, maar je nek is niet van plan om zware ijzerwaren aan te kunnen, dan kun je misschien beter kiezen voor een van de meer tijdloze sieraden trends van de lente van 2021: parels. Parels hebben gezien een opleving sinds afgelopen voorjaar, maar laat je niet misleiden – dit zijn niet je oma’s sierlijke baubles of zelfs de kostbare parels van het verleden seizoen. Het verrassende element van de trend dit jaar ligt in de styling van gelaagde en ongelijksoortige parels zoals te zien was op de catwalks. Uiteindelijk, het toepassen van de partij adagium “hoe meer, hoe vrolijker” is hoe je je zomerse parels maken een volledige affaire om te onthouden. 

Oorbellen

Laat het duidelijk zijn dat de sieraden trend waar men in 2021 niet omheen kan, de enkele oorbel is.  Dit is een trend die al enige tijd smeekt om in de schijnwerpers te worden gezet, en met nieuwe ontwerpen van Fendi, Alberta Ferretti, N21, en nog veel meer, is dit een trend die (net als die Tinder match) een tweede kans verdient.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag mooie sieraden voor het komende jaar? Kijk dan op de website van A Brand To B.

Pin It on Pinterest