Er zijn tal van gelegenheden waarbij het nodig is om de juiste kleding te kiezen. Het is bijvoorbeeld not done wanneer je naar een officiĆ«le bijeenkomst gaat, dat je dan een korte broek, sport sokken en slippers draagt. Er bestaan gewoon verschillende codes waar je je aan gaat houden op een gegeven moment wanneer je er bekend mee bent. Wil je wat kledingtips? Lees dan verder. 

Nette kleding 

Ga je naar een officiƫle bijeenkomst of heb je een bijzonder feest waarvoor je uitgenodigd bent, in dat geval is het erg belangrijk dat je kiest voor wat nettere kleding, omdat wanneer je in casual kleding gaat, je toch al snel uit de toon gaat vallen en dat degene die jou uitgenodigd heeft al snel kan gaan denken dat je geen moeite hebt willen doen om er goed uit te zien op het feest.

Ook wanneer we netjes moeten zijn voor ons werk, is het goed om een bepaalde garderobe te hebben waarvan je weet dat het een geaccepteerde is op kantoor. En zijn wel dagen dat iedereen wat meer casual gaat komen, meestal is dit op vrijdag en daarom wordt het ook wel casual Friday genoemd 

Casual kleding 

Er zijn verschillende soorten casual kleding die gaan van het voorbeeld van de slippers tot aan een wat netter polo. Wanneer jij een date hebt bijvoorbeeld, is het erg leuk om casual kleding aan te doen, maar dan wel op zo’n manier dat het weer niet te slordig is. Een polo van Lacoste, Ralph Lauren of K-swiss kan dan een prima optie zijn. 

Het hangt natuurlijk ook een beetje van de situatie af, want het is ook mogelijk dat jullie bijvoorbeeld naar een concert gaan van een favoriete band van jullie allebei, dan is het helemaal mogelijk om in een bandshirt er naartoe te gaan. Dit is ook zeker casual kleding. Maar het heeft dan weer de functie om uit te dragen dat je fan bent van die band. Dit heeft dan meer te maken met de populaire cultuur.

Pin It on Pinterest